Det er ekstremt vigtigt at få sovet, og dermed opbygge overskud til at kunne fungere i hverdagen. Uden søvn kan ingen mennesker levere.

Gab skal tages alvorligt

I princippet er der ingen der ved hvorfor mennesker gaber. Der er forskellige teorier, men de handler alle om at det er et signal fra kroppen, om at du skal sove. Så du skal tage det alvorligt lige meget om du gaber om natten eller gaber om dagen. Du bliver nødt til at hvile, da din krop kræver det og fortæller dig det via gab.

God søvn

Der er mange ting, der kan spille ind på at du kan Få en bedre natssøvn. At du har en seng, hvor du føler dig til rette og hvor din krop kan finde hvile. Det er lettere at falde i søvn, når man føler sig godt til rette. Så forsvinder den irritation i hvert fald fra din hjerne. Men der andre ting, der kan hjælpe dig med at opnå en god nattesøvn. Mange har brug for nogle faste rutiner og vaner, som skal udføres inden du skal sove. Det kan give en god tryghed, som får dig til at slappe af og dermed hurtigere kan falde i søvn.

Motion kan hjælpe

Motion er godt for rigtig mange ting. Også for din nattesøvn. For hvis du får rørt og brugt din krop på en god måde kan det fjerne stress og give en anden balance hos dig. Du skal nok ikke udføre motionen lige inden du skal sove, men evt. gøre det på et godt tidspunkt i forhold til dine andre vaner.

Kost spiller også ind

Man bliver hvad man spiser. Det er måske ikke et helt rigtig udsagn. Men der er ingen tvivl om at kost spiller ind på rigtig mange ting hos os. Også på vores søvn. Kroppen skal bruge det du indtager på en god måde. Men det er ikke alle former for kost, som din krop tager godt imod. Derfor er det også en god ide at mærke efter, hvilken kost, der giver dig en god ro. Og så skal du nok også overveje hvilke stimulanser som koffein, alkohol eller lignende du indtager tæt på din sovetid. Det kan også have stor indflydelse på om du får den gode søvn.