Kender du også til de der søvnløse nætter med dit barn. Det kan enhver mor nikke genkendende til. Dét uanset om ungerne er små og sover med jer i sengen, eller barnet har fået sit første, fine værelse. Lige nu gør de lange, lyse og særligt lune sommernætter sit puds på nattesøvnen. Men en god dyne kan gøre underværker.

“Mor jeg kan ikke sove” – så er det tid til at overveje dynevalget

Så er det ud af sengen igen og ned og putte. Det er næsten som om, at det allerede er ved at være morgen, for lyset titter allerede ind. Det er de lange sommernætter. Og barnet kan ikke sove.

I denne tid er komfort ekstra vigtigt. Det handler om at efterstræbe ro. Men ro finder vi på forskellig vis. Men i alle tilfælde kan en dejlig dyne tilpasset dit barns behov virkelig gøre underværker.

Nogle har behov for lune eller tyngde. Andre svale dyner, der er lette som fjer. Dyner er faktisk en videnskab.

Men det rigtige dynevalg kan hjælpe dit barn skønt og længe til drømmeland i den lyse sommernat. Og forældrene kan få sig lidt velfortjent og nødvendig søvn.

Det rigtige dynefyld er afgørende

Noget dynemateriale klimatiserer bedre end andet. Om sommeren er temperaturen svingende. Vi kender eksempelvis både til begreberne kølige sommeraftener og lune sommernætter.

En god dyne opfylder dit barns behov i begge tilfælde.

Ande- og moskusdun er eksempelvis fantastisk til at klimatisere. Derfor er det en fordel at gå efter skønne naturmaterialer til dit barns dyne.

Har du det varmt eller koldt, skat? Vælg den rigtige varme, som dynen skal give

Børn er forskellige som sol og vind. Nogle har det ofte for varmt og ligger og bobler, mens andre er nogle små frossenpinde, som skal have ekstra sokker på.

I sommernatten gælder forskelligheden også.

Derfor kan I med fordel gå på opdagelse med barnet i forskellige varmekategorier: Sval, lun, varm. Når I rammer rigtigt, vil kroppen klimatisere rigtigt, og natten kan blive behagelig for alle.

Størrelsen på dynen har også betydning. Nogle børn kravler ud til alle verdenshjørner i søvnen. Så kan det være rart at have en dyne, der dækker.

Sov dejligt.