Hvis du er mor, overvejer du måske at give dit barn en hund. Det kan være, at du selv havde hund som barn og derfor gerne vil give dit barn samme glæde. Eller det kan være, at du gerne vil lære dit barn om ansvar ved at drage omsorg for et dyr. Der kan nemlig være mange gode grunde til at anskaffe en hund til dit barn.

Når du gerne vil købe en hund til dit barn, er det vigtigt, at du finder en hunderace, der godt kan med børn. Især, hvis dit barn er lille, er der en del hunderacer, der ikke bryder sig om dem. Læs med videre, hvis du gerne vil vide, hvordan du finder den rette hund til dit barn.

Derfor kan nogle hunde ikke lide børn

Når man siger, at en hund ikke kan lide børn, handler det ikke om børnene i sig selv. En hund har ikke evnen til at være aldersdiskriminerende. Derimod handler det om børns adfærd. Mange børn er – i hundens øjne – vilde, højlydte og uforudsigelige. Det er en adfærd, som mange hunde har det svært med.

Desto ældre dit barn er, desto bedre kan han eller hun kontrollere sin adfærd. Derfor er det især dig med små børn, der skal være opmærksom på, om en given hunderace egner sig til børn.

Der findes masser af hunde, der elsker børn

Heldigvis findes der også en masse hunderacer, der er godmodige og elsker børn. Derfor kan du også sagtens finde en hund, der passer perfekt til din familie. Det kan for eksempel være en fransk bulldog. Den race kan du læse meget mere om på franskbulldog.dk.

Børn og hund skal lære at omgås hinanden

Uanset hvilken race du måtte købe, skal både hunden og barnet lære at omgås hinanden. Derfor er der også mange, der foretrækker at købe en hvalp, så de kan eksponere hunden for børn lige fra starten af.

Mange opdrættere har også selv børn, og derfor kan det være en fordel at købe en hund af dem, hvis du selv har børn. På den måde har hunden været vant til børn hele sit liv.

Det er vigtigt, at du lærer dit barn at behandle hunden ordentligt. Hvis dit barn er så lille, at hun eller hun ikke forstår dine anvisninger, er det ekstra vigtigt, at du er opmærksom på barnet omkring hunden. Barnet kan – uden at ville det – nemt komme til at gøre hunden fortræd.