Er du en enlig mor, som har lidt svært ved at få det hele til at hænge sammen i hverdagen? Det er ikke altid nemt at overskue det hele – det er der mange, der kan kende sig selv i – men det kan hurtigt blive endnu sværere, hvis man er alene-forældre. 

Uanset om man har børnene en uge af gangen, eller om man hele tiden har børnene alene, kan det i perioder virke lidt uoverskueligt at få det hele til at fungere, uden at det går ud over kærligheden til børnene eller kærligheden til dig selv. 

Søskende

Børnene er det vigtigste

Når man er i en hverdag, hvor der er mange ting at se til, er det naturligvis altid vigtigt, at du stadig tænker mest på børnene. Det er næsten umuligt at gøre andet, når man er mor, men nogle gange kan det stadig være svært at finde den ligevægt, som gør, at det hele giver mening.

Hvis man både skal jonglere med job og huslige pligter, kan det hele pludselig komme til at fylde meget – men her er det vigtigt lige at stoppe op og huske, hvem det egentlig er, at man gør det hele for. Når man står som alenemor har man ikke altid en at sparre med, og derfor kan det virker som meget at overskue en gang imellem. Men når man ser på sine børn og oplever den hverdag, man befinder sig i sammen, så giver det hele pludselig mening.

De praktiske sager

Som alenemor handler det jo primært om børnene – det er i hvert fald dem, som man bruger det meste af sin tid på – men der er altså også nogle huslige pligter, som skal ordnes – i hvert fald hvis man gerne vil have lidt mere overskud i hverdagen.

Nogle gange kan det hjælpe at lave nogle lister, så man ved, hvad det egentlig er, man skal have styr på – eller hvad der i hvert fald er det vigtigste. Det kan eksempelvis være, at du har har tænkt over at få din el tavle udskiftet. Så læs mere om el tavler her, hvis du gerne vil gøre det lidt nemmere for dig selv. Det gælder nemlig om at gøre de små ting i hverdagen lidt nemmere.

Stue

Tid til afslapning

Når man er mor, så er det naturligvis børnene, der fylder mest i hverdagen. Men det betyder ikke, at du også skal tage lidt tid til dig selv en gang imellem. For at være en god mor, der altid er der for sine børn, så skal man naturligvis passe på sig selv og ikke stresse for meget over ting, som egentlig kan være lidt ligegyldige i det store billede. Så sørg for at gøre nogle ting, som gør dig glad – og måske kan disse endda kombineres med samvær med børnene.