Måske har du følt dig ensom under pandemien, måske har I som familie haft tid til at gennemdrøfte, om det er en god ide at få en hund?

Uanset om I er en børnefamilie, eller du er alene så er en hund altid dejligt selskab.

En hund er din bedste ven, og den vil altid være der for dig. Hvis du er ked af noget, kan du være sikker på, at hunden forstår det og lægger sin våde snude mod din hånd.

Du kan fortælle alt til din hund og være helt sikker på, at det ikke kommer videre.

Hvis du har tid og overskud til at have en hund, så er det en rigtig god investering i din og familiens trivsel – både på det mentale og det fysiske plan.

Din egen personlige træner

Du kan bruge hunden som din personlige træner. Du behøver slet ikke at gå i fitnesscentret for at motionere, hvis du har en hund.

En hund skal nemlig gerne ud flere gange om dagen, og den kan lokke dig op fra sofaen, når den står glad og forventningsfuld med logrende hale foran dig – “åh, kom nu”.

Hundens glæde ved udsigt til en gåtur vil smitte af på dig, og du vil hurtigt mærke dig selv være mere til stede, nærværende og i nuet, når den trækker dig ud i naturen i den friske luft. På den måde er det både dig og hunden, der bliver luftet.

Efter en god lang tur med vind i håret og i selskab med en glad hund, kan man med god samvittighed sætte sig med benene oppe i sofaen.

Hvilken hunderace passer til dig og din familie?

Hvis du gerne vil have en selskabshund er Cavalier King Charles Spaniel et godt bud

Cavalier King Charles Spaniel er en lille hund, som bliver ca. 30 cm høj med en vægt på ca. 8 kg.

Det er en livlig, kærlig og selskabelig hund, som er god til at tilpasse sig hjemmets aktivitetsniveau. Den er legesyg og glad for børn og trives i en familie. Du kan sagtens tage din Cavalier King Charles Spaniel med på ferie i sommerhus. Den tilpasser sig hurtigt, når bare den er sammen med sin familie, men sætter pris på at have sin vante kurv eller tæppe med. 

Den lille selskabshund kan godt lide en frisk gåtur og har en lille smule jagtinstinkt i sig – den kan nemlig godt lide at bruge sin næse og apportere. 

Cavalier King Charles Spaniel har en lang, bølgende pels, som kræver daglig børstning. Pelsen er lang på både bryst, ben, ører og hale. Det er en god ide at vænne hunden til at blive friseret dagligt, så pelsen ikke bliver filtret.

Hvis der skulle være en grund til, at du ikke skal vælge Cavalier King Charles Spaniel, så er det, hvis du eller en i familien har allergi. Hunden kan nemlig have allergifremmende partikler i den tætte og lange pels, som sætter sig i gulvtæpper, puder og møbler og kan give allergisymptomer.