Det er både skønt og sundt for børn at vokse op med en have, men hvordan skaber man den bedste have for sine børn?

Det skal være et sted, hvor børnene har lyst til at være, samtidig med at det bevarer sin naturlige skønhed. Hvad skal med i din have?

Smuk have med møbler

Smuk natur

Selvfølgelig skal en have bestå af natur og skønhed. Alligevel er det ikke uden funktion for børnene. De kan hygge sig med at klatre i træer, de kan betragte bierne tulle rundt imellem blomsterne, de kan være med til at plante nye ting til næste år, og de kan plukke frugter fra havens frugttræer og -buske.

Mennesker har brug for naturen, og du gør dine børn en tjeneste, når de har en have lige ved siden af dem, som de altid kan smutte ud i. Når først man har vænnet sig til havens luksus, bliver det svært at undvære den.

Plads til at lege

Men haven skal ikke være ét stort bed; der skal også være plads til sjov og leg. Der skal være græsplæne nok til, at man kan tumle rundt sammen, spille lidt bold og ligge på ryggen, så man kan kigge på skyer og udpege dem, der ligner noget andet. Børnene vil også elske, hvis der er elementer fra en legeplads i haven, såsom gynger, et lille klatretårn eller et legehus. På den måde får fantasien lov til at vandre, og børnene vil få gode minder fra deres tid i haven.

Mulighed for familietid

Dog skal haven ikke kun handle om børnenes leg; den skal også handle om jer som familie. Derfor er havemøbler også uundværlige i haven, hvor I kan sidde sammen hele flokken.

Med et sæt af spisebord og -stole kan I nyde sommerens måltider udendørs, og selvfølgelig også hinandens selskab i naturens rammer. Der er også rig mulighed for at spille kort og brætspil, så I kan styrke jeres familiære bånd.

Med udendørssofaer kan haven komme til at føles som en udendørs stue hen over sommeren, hvor I kan tilbringe tid sammen med afslapning og sjov.

Barn med vandkande

Nyd jeres have

Som forælder vil man sine børn det bedste, og hvis du har en have, så skal du helt klart tage dine børn med derud. Det vil lære dem at sætte pris på naturen og de minder, de skaber i haven, vil de have med dem resten af livet. Skab en fantastisk have med plads til planter, leg og familie.