Nogle gange skal der i en travl børnefamilies liv også være plads til, at du som mor kan få lidt tid til nogle af de ting, du godt selv kan lide at lave. Der skal være mulighed for at prioritere sig selv nogle gange og føle sig voksen og selvstændig, især da man langt hen ad vejen primært er forælder og tænker på at vælge ting, ens børn vil synes om.

mysterie løsning

Vælg noget, du selv synes er sjovt

Det kommer meget an på den enkelte mor, hvilke former for aktiviteter, der vil give hende dette boost af overskud og glæde. For nogle er det at få lidt alenetid med plads til afslapning og selvpleje. Andre ønsker at have tid til at tage ud og spise, mens andre igen gerne vil have tid til at have en hyggelig dag eller aften med gode venner, hvor man laver noget aktivt sammen.

Brug eventuelt lidt tid på at tænke over, hvad der skaber værdi og glæde for netop dig. Tiden bør bruges fornuftigt, da der især mens børnene er små ikke er så mange muligheder for at lave noget uden dem. Så vælg noget, du virkelig gerne vil.

Bryd hovedet med gåder  

Ønsker du, at der skal ske noget helt nyt, men samtidig vil du gerne være social med dine venner? Så er det en rigtig god idé at prøve sådan noget som et escape-room eller andre aktive events, hvor man skal samarbejde om at løse gåder.

Hvis du ikke er vild med tanken om at skulle være “låst inde” i et rum og løse gåder, så findes der også andre typer af events, som har samme islæt, men ikke nødvendigvis foregår inde i et bestemt lukket rum. Nogle kræver et eventbureau, som er til stede under afholdelsen, mens andre kan klares på egen hånd, efter at man har fået de nødvendige papirer. Derefter skal I eksempelvis blot selv gå rundt i et område i København og løse mysteriet ud fra de oplysninger, I har på jeres papirer. 

hieroglyffer og forstørrelsesglas

Er du den fødte detektiv?

Et tema man kunne vælge indenfor sådanne aktiviteter er murder mystery. Der findes rigtig mange typer af disse mordgåder. Nogle foregår udenfor, mens andre er indendørs. Det er endda også muligt at kombinere denne aktivitet med en lækker middag nogle gange, så du virkelig kan få en god, sjov og anderledes oplevelse med dine venner, veninder eller mødregruppen – endda under rolige og afslappede forhold.

På sådanne aftener kan man lære hinanden bedre at kende. Man skal arbejde under pres, og konkurrencemennesket kan komme frem i selv de bedste. Men det er kontrollerede forhold, så du kan få tid med dine venner. Jeres styrker skal komme i spil, og du kan bruge din kreativitet og intellekt på noget andet end børn.

Få skabt nye minder med gode venner

Derudover vil det være et rigtig sjovt minde at kunne se tilbage på. For når man aldrig har prøvet en aktivitet før, så bliver man hurtigt overrasket over udfaldet, og dermed får man et unikt minde. En sjov og anderledes middag vil være noget, du aldrig glemmer.